MELD U NU AAN: HERDENKING ZATERDAG 16 FEBRUARI 16.30 uur - 19.00 uur

Ieder jaar herdenken we in de NIeuwe Kerk de bevrijding door Michiel de Ruyter van 28 Hongaarse predikanten uit gevangenschap op de Spaanse Galeien. Het belooft weer een interessant en respectvol programma te worden. 

De hoofdlezing heeft de titel 'Ontmoet de mens Michiel' en zal een doorkijk geven in de persoonlijkheid van de Ruyter. Dit verhaal is gebaseerd op wat Michiel zelf heeft opgetekend in bijvoorbeeld scheepsjournalen en brieven. Na de lezingen zullen er kransen gelegd worden bij het praalgraf. Vervolgens is er gelegenheid de crypt te bezoeken. 

Aanmelden

Het programma inclusief entree, muziekaal intermezzo, koffie en thee kost €15,00 per persoon. Aanmelden doet u door dit bedrag over te maken naar: Stichting Michiel de Ruyter, NL30ABNA0642367582 o.v.v. NK19 - naam - aantal personen. Wilt u een bevestiging ontvangen, stuur dan een een email naar stichting@deruyter.orgBij de entree zal controle van uw aanmelding plaatsvinden. 

Locatie en tijden

Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam - voor het orgel in 'het schip'. 

16.30 uur Ontvangst met koffie & thee

17.00 uur Start programma (oa apotheose lezingen Jan Nuboer)

17.45 uur Kranslegging 

18.00 uur Bezoek crypt 

19.00 uur Einde 

Op de dag zelf is het mogelijk om het stripboek 'Tocht naar Chatham', vlaggen en herdenkingsmunten aan te schaffen voor €10,00 per stuk. U kunt deze uitsluitend contant betalen. 

Donaties aan de Stichting zijn altijd welkom. U kunt hiervoor bovenstaand rekeningnummer gebruiken o.v.v. donaties. De Stichting is een culturele ANBI. Lees meer over doneren.

Volg de laatste ontwikkelingen op Facebook & Twitter: @MdeRuyterNL