Nieuws & nieuwsbrieven
23.06.2017

Symposium Dutch Raid on Chatham 1667

Beste vriend van De Witt,

Er staat iets bijzonders te gebeuren. Samen met de Engelse Naval Dockyards Society organiseren wij op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni een tweedaagse Engelstalige conferentie ter gelegenheid van de 350e verjaardag van de Tocht naar Chatham (1667). Bijzonder, want voormalige vijanden herdenken gebroederlijk samen "onze" grote triomf en Engelands "most glorious defeat". Een indrukwekkende lijst experts is uitgenodigd te komen spreken, onder wie een van de iconen op het gebied van maritieme geschiedenis, professor John Hattendorf die speciaal hiervoor overkomt uit de Verenigde Staten.

Kortom, het beloven twee onvergetelijke dagen te worden die de Tocht naar Chatham belichten zoals niet eerder is gebeurd. Toepasselijke locatie is het Marine Etablissement te Amsterdam. Voor het complete programma met sprekers en hun onderwerpen, verwijs ik je graag naar onze site. Tevens kun je je via het webformulier op deze pagina aanmelden. Voor vrienden geldt een aanbiedingstarief van totaal E 45 (studententarief E 10/dag). Verspreid deze uitnodiging overigens gerust onder vrienden, familie of andere ge├»nteresseerden. Deelname aan de conferentie staat open voor iedereen.

Ik zie ernaar uit om met vele vrienden en onze Engelse collega's stil te staan bij een van de meest indrukwekkende gebeurtenissen uit onze gezamenlijke maritieme geschiedenis.

Met vriendelijke groet,

Christian Melsen
Voorzitter Vrienden van De Witt
www.vriendenvandewitt.nl