Bemanning van Michiel

Bemanning van Michiel

Wie was Michiel zonder zijn bemanning? Jan Nuboer maakte het in 2014 in het auditorium van het Rijksmuseum al duidelijk: helemaal niemand!

Zonder een goed getrainde, goed gevoedde en daardoor goed gemotiveerde bemanning waren de zeeslagen anders gelopen. Dit bracht het bestuur op het idee, dat onze stichting ook niet zonder een dergelijke bemanning kan. We hebben de rollen echter wel een beetje omgedraaid.

Zo mag de “Bemanning van Michiel” betalen voor zijn/haar nering. Vanaf €16,07 per jaar kun je aanmonsteren en je “matroos” noemen. Hetzelfde bedrag per kwartaal maakt je "kwartiermeester", per maand "bootsman", per week "officier" en daarboven of "vlagofficier"... 

Meer hierover kunt u lezen in het Beleidsplan 2015 op de pagina Financieel.

Wat krijg je ervoor terug: niet alleen een eervolle vermelding op de bemanningslijst van Michiel, maar vooral het goede gevoel dat bijdragen aan het ondersteunen van onze doelstellingen ongetwijfeld geeft. Daarnaast wordt je uiteraard op de hoogte gehouden van activiteiten waar wij ons druk mee houden en loop je het risico uitgenodigd te worden daarbij aanwezig te zijn. In het verleden zijn er matrozen geweest die de crypt mochten openen, die meegingen naar het atelier waar het familieportret wordt hersteld of een lezing  mochten bijwonen. Dat wij een tegenprestatie leveren mag helder zijn, maar niet de doelstelling van uw steun.

Matroos Iris opent de crypt met de originele sleutel.

Aanmelden is eenvoudig: stuur een e-mail naar stichting@deruyter.org met je voornemen en wij sturen de schipper op pad. Twijfel je nog, meldt je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte totdat je geen koude voeten meer hebt.